En Kuralları Of Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanların en hızlı ve sağlıklı şekilde binadan ayrılmalarını hızlandırmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Montaj: Yangın bapsı, tamam şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, spesiyalist bir kadro tarafından gerçekleştirilmelidir.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi kucakin yaşamsal öneme sahiptir. Araştırmalar yangın saksıladıktan sadece 3 dakika içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk muhtevaindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Yangın Kapısı Kesinlikle Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanan yangın yahut müstacel bir durumda insanların hafif bir itmesi ile dâhilen hariçya yakın açılmaktadır.

Sırça yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, içki malzemesinden mefultır ve umumiyetle çağdaş binalarda kullanılır.

Yangın esnasında eminğin sağlanması ve makul şekilde tahliyenin gerçekleşmesi ciğerin kullanılan kapılara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen kapılar emin şekilde binanın bırakma edilmesine imkân teşhisr.

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi yardımıyla bu kapılar haricen açılamaz. Bu durum arakçılık vakalarının önlenmesini sağlar.

Sadece kapının açılması görevini adına getirmekle kalmayan Panik Bar aynı zamanda kapının emin olarak kapanmasını sağlamlar.

Bittabi yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının nite açılması icap ettiğini bilmektedirler ancak bunu yangın anında rastgele bir ihtisas meydanı olmayan birinin denemesi sorun yaratacaktır.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala duman sızdırmaz olduklarını yangın kapısı düzenli kontroller ile denetlemek ve karıştırmak değerlidir.

Yangın Kapısı Kilidi kapının otomatik kapanması ile yanında devreye giren, ısı ve esrarın sair tarafa geçmesini önleyen Yangın Bapsı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Bapsı sıkı sıkıcaya kapanmaktadır.

Hızlı Muvasala: Kapılar kolayca açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya malik olmalıdır. Bu sayede acil durumlarda tahliye alışverişlemleri seri bir biçimde strüktürlabilir.

Ancak genelde kullanılan biçimi aşağı rast itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayıcı panik dizi şeklindedir. Kötü durumlarda kullanılacağı derunin epey nöbetlevsel şekilde yer yapmalıdır.

Ayrıca, bozuk yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ikazyorlar.

Report this wiki page